Fahéjas almás kuglóf

Fahéjas almás kuglóf

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 3/4 bögre darált dió
  • 2,5 bögre liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 bögre tej
  • reszelt citromhéj (elhagyható)

a mázhoz:

  • 1 teáskanál fahéj
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 evőkanál meleg víz

Elkészítés:

A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, és ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A diót a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd apránként a masszába forgatjuk.

A massza felét, kivajazott kilisztezett formába simítjuk. A massza másik felébe belekeverjük a megpucolt majd apró kockákra vágott almát, és a formában lévő massza tetejére simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160 fok) 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni, majd tálra borítjuk.

A fahéjas cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. Ízlés szerint dióval is díszíthetjük.

A receptet Kovács Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek