Fahéjas-almás kiflik

Fahéjas-almás kiflik

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg sütőmargarin
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • margarin a tepsi kikenéséhez

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával kerek formákat szaggatunk. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Neked ajánljuk