Fahéjas almás kenyér

Fahéjas almás kenyér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 190 g liszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 115 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 teáskanál vanília aroma
  • 120 ml tej

az alma töltelékhez:

  • 1 nagy alma hámozva és felkockázva
  • 50 g barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szerecsendió
  • a tetejére
  • 1 evőkanál barna cukor
  • negyed teáskanál fahéj

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. A vajat a cukorral krémes állagúra keverjük (ez kb. 5 perc), majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Alacsony sebességnél hozzákeverjük a liszt egyharmadát, amikor jól elvegyült hozzáöntjük a tej felét, majd újabb adag lisztet keverünk hozzá. Végezetül hozzáöntjük a maradék tejet és a lisztet is. Addig keverjük, amíg jól el nem vegyül, de vigyázunk arra, hogy ne keverjük túl.

Egy tálban összekeverjük a felkockázott almát a barna cukorral, fahéjjal és szerecsendióval. A tészta felét a sütőpapírral bélelt formába öntjük, majd ráhalmozzuk az almás töltelék felét. A tölteléken egyenletesen eloszlatjuk a maradék tésztát és ráhalmozzuk a maradék almát. Egy késsel átkeverjük az almát és a tésztát. Végezetül megszórjuk a fahéjas cukorral.

A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-55 perc alatt készre sütjük. 15 percig pihentetjük, majd csak ezt követően vesszük ki a formából.

Amikor már teljesen kihűlt felszeletelem.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk