Étcsokis püspökkenyér

Étcsokis püspökkenyér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg dióbél
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 2,5 dl bontott meggy
  • 6 dkg étcsoki
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 db tojás

A csokis mázhoz:

  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Elkészítése:

Keverjük habosra a tojásárgákat a cukrokkal! Rakjuk hozzá a meggyet és a ledarált diót! Adjuk hozzá a sütőporos lisztet is! Daraboljuk apróra a csokit, majd keverjük össze a masszát! Verjük habbá a tojásfehérjét, majd forgassuk bele a masszába!

Béleljünk ki sütőpapírral egy őzgerincformát! Öntsük bele a masszát,, majd süssük meg 40 perc alatt közepes hőmérsékletű sütőben!

Csokimáz:

Forraljuk össze a máz hozzávalóit sűrűsödésig! Hűtsük ki kissé, majd vonjuk be vele a tésztát!

Neked ajánljuk