Étcsokis kávés desszert

Étcsokis kávés desszert

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 100 g hűtött vaj, apróra vágva
  • 1,5 evőkanál víz

A kávékrémhez:

  • 100 g főzőkrém
  • 100 g fehér csokoládé, apróra vágva
  • 1 teáskanál instant kávé granulátum
  • 2 evőkanál kávélikőr

A barna krémhez:

  • 80 ml tejszín
  • 100 g étcsokoládé, apróra vágva

A tálaláshoz:

  • kakaó

Elkészítés:

Egy 24 lyukú kis alakú muffin sütőformát olvasztott vajjal kikenünk.

A lisztet, a kakaót, a cukrot és a vajat robotgéppel addig keverjük, amíg morzsa állagú nem lesz. Hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

A tésztát egy enyhén lisztezett sütőpapíron 4 mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A 24 korongot az előkészített formába mélyedéseibe tesszük, majd 10 percre a hűtőbe rakjuk pihenni.

A sütőt 180 fokra (légkeveréses üzemmódban 160 fokra) előmelegítjük. Beletesszük a tésztát és 10 percig sütjük, majd kivesszük és félretesszük, amíg teljesen kihűl.

A krémhez a főzőkrémet alacsony lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd kevergetve 1-2 perc alatt megolvasztjuk, és simává keverjük.

A kávét a likőrben feloldjuk, a csokis tejszínhez adjuk, simára keverjük és kicsit félre tesszük hűlni.

Ha már majdnem kihűlt kanállal egyenletesen elosztjuk a 24 sütemény tetején és negyedórára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Közben kis serpenyőben alacsony lángon felmelegítjük a tejszínt, és amikor már forrni kezd, hozzáadjuk a csokoládét és lehúzzuk a tűzről. 1-2 percre félretesszük, majd simára keverjük.

A sötét csokoládés krémet a sütemények tetején egyenletesen elosztjuk, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kakaóval megszórjuk.

Neked ajánljuk