Esterházy torta

Esterházy torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 sárgája
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg dió
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tejszín
  • 0,5 dl konyak vagy whisky
  • 10 dkg fehércsoki
  • 3 dkg étcsoki

Elkészítés:

A krémhez kikeverjük a tojások sárgáját a liszttel és kb 1,5 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzádolgozzuk a lisztes keveréket és sűrűsödésig főzzük. Kicsit kihűtjük.

Közben egyesével megsütjük az 5 db lapot. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral majd hozzákeverjük a lisztet és a diót. Sütőpapíron körberajzoljuk a tortaformát, és egyenletesen rákenjük a masszát.

180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük, leválasztjuk a sütőpapírról.

Ezt megismételjük még négyszer.

A lapokat egymásra téve egyformára igazítjuk.

Az egyik lapot bevonjuk fehércsokival majd az olvasztott étcsokival vonalakat húzzunk rá. Így kapjuk meg az Esterházy tortára jellemző mintát.

A tejszínt keményre verjük, és hozzádolgozzuk a főtt krémet és a konyakot.

A krémet egyenletesen elosztva betöltjük a lapokat úgy, hogy az oldalára is maradjon. Az oldalát darált dióval bepanírozzuk. Jó, ha áll legalább fél napot fél hideg helyen.

Hasonló receptek