Eredeti muszaka

Eredeti muszaka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 30 dkg darált hús
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek. paradicsompüré
  • őrölt kömény
  • szegfűbors
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

A padlizsánt csíkosan meghámozom, majd felszeletelem ujjnyi vastagra és sós, citromos vízbe teszem, fél órára. Vajon aprított hagymát, áttört fokhagymát dinsztelek és a karikázott paprikát, illetve darált húst pirítom rajta, 15 percig. Ráöntöm a paradicsompürét, hozzáadom a kockázott paradicsomot, felöntöm 3 dl vízzel és ízesítem. Így főzöm 10 percet. A padlizsánt kifacsarom, majd olajon barnára sütöm és megsózom. Tűzálló tálba rakom a fele padlizsánt, a szószt ráöntöm és a többi padlizsánnal befedem, amire még paradicsomkarikák kerülnek. 180 fokon sütöm, 25-30 percen át.

Neked ajánljuk