Erdei sertésragu gazdagon

Erdei sertésragu gazdagon

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 30 dkg gomba
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk. őrölt pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. mustár
  • 1 mk. porcukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

Kevés olajon színtelenre pirítom a kockázott húst, majd sózom, borsozom és 1 dl vízzel felöntve párolom, fedő alatt.

Felcsíkozott szalonnát lepirítok, felaprított vöröshagymát dinsztelek rajta, majd gombát, csumázott paprikát, paradicsomot adok hozzá felszeletelve.

Pirospaprikával és áttört fokhagymával szórva felöntöm 1dl vízzel, sózom, borsozom és összeforralom.

A félpuha húst beleöntöm a levével és kis lángon tovább főzöm a ragut.

Ha elég puha akkor mustáros, cukros, lisztes tejföllel habarom be lassan.

Átforralva már készen is van.

Neked ajánljuk