Erdei gyümölcsös-szilvás csatni

Erdei gyümölcsös-szilvás csatni

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 kanál koriander levél
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 lilahagyma
  • 3-4 ek kókuszreszelék
  • 2 dl barna cukor
  • 1 mk kurkuma
  • 2 mk őrölt fahéj
  • 2 mk szárított chili
  • 2 szelet reszelt gyömbér
  • 1 kg szilva
  • 45 dkg erdei gyümölcs
  • 25 dkg eper
  • 0,5 dl vörösbor

Elkészítés:

A fagyasztott gyümölcsöket szobahőmérsékleten egy kicsit kiengedjük. Egy jó nagy edényben a vajat, a hagymát, kókuszt, a fűszereket picit megpirítjuk, majd mindent belekeverünk, kivéve a cukrot, epret és az erdei gyümölcsöt. A szilvát is beletesszük, mert vastagabb és erősebb a szerkezete, mint a többi gyümölcsnek.

Közepes lángon, pár percenként kevergetjük 20 percet, ezután hozzáadjuk a cukrot, és további 10 percet kevergetjük vele. Ekkorra már egy kicsit besűrűsödött, hozzáadjuk az epret és az erdei gyümölcsöket, elkeverjük, lefedjük, és 20 percig lassú tűzön rotyogtatjuk.

Még forrón tiszta üvegekbe töltjük, és ha kihűlt, a hűtőbe tároljuk. Ezt a csatnit fogjuk felmelegítve a karácsonyi pulyka mellé kínálni.

Neked ajánljuk