Erdei gyümölcsös párolt káposzta

Erdei gyümölcsös párolt káposzta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg vörös káposzta
  • 25 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs (áfonya, málna, ribizli)
  • 3 evőkanál akácméz
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 0,5 dl ecet
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

A káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, kivágjuk a torzsáját és vékony szálakra aprítjuk vagy gyaluljuk. Egy evőkanál sóval megszórjuk és néhány percig állni hagyjuk.

Egy nagy serpenyőben sertészsírt olvasztunk fel, ráöntjük a káposztát, majd ecettel és 3 evőkanál mézzel meglocsoljuk. Természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja ezt a köretet. Ki édesebb, ki pedig savanykásabb ízvilágot álmodhat meg a lábasban. Méz helyett cukrot is használhatunk.

Kb. 20-25 perc párolás és gyakori kevergetés után lehúzzuk a serpenyőt a tűzről és a fagyasztott erdei gyümölcsöket hozzáforgatjuk a meleg káposztához. Melegen tálaljuk!

Vadak mellé kiváló, emellett tartalmasabb húsok, kacsa, liba jó cimborája lesz a tányéron a párolt káposzta ezen változata.

Neked ajánljuk