Erdei gombás, fehérboros, paradicsomos ragu tarjával

Erdei gombás, fehérboros, paradicsomos ragu tarjával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 50 dkg vegyes erdei gomba (például kucsma- és júdásfül gomba)
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • 25 dkg jázminrizs
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

A tarját 1,5 cm-es, féltenyérnyi szeletekre vágjuk. Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tálba teszünk 4 evőkanál lisztet, a húsokat megforgatjuk benne, majd a megforrósított olajban mindkét oldalukat elősütjük (ne túl sokáig, mert kiszárad). Kivesszük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékba tesszük a nagyobb darabokra vágott gombát, pár percig pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, beleszórjuk a tárkonyt, majd ráöntjük a bort.

Amikor elforrt a nedvesség, hozzáöntjük a paradicsomot, majd ez 1 evőkanál liszttel elkevert tejszínt. Kicsit sózzuk, borsozzuk, visszatesszük bele a húsokat. Pár percig főzzük még, a húsokat megforgatjuk, amíg besűrűsödik.

Közben kifőzzük a rizst, ezzel tálaljuk.

Neked ajánljuk