Epres tiramisu

Epres tiramisu

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala vagy Meggle habalap
  • 20 dkg GM fehér csoki

az eper szószhoz:

  • kb. 40 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • kb. 30 dkg GM babapiskóta

a tetejére:

  • eper
  • kb. 2 dl Hulala vagy Meggle habalap

Elkészítés:

A szószhoz a megmosott leszárazott epret a vízzel és a cukorral összeturmixoljuk.

A habalapból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a vízgőz felett felolvasztott fehér csokit is.

A GM babapiskótákat megmártjuk az eperszószban és egy tál aljába fektetjük azokat, erre kenjük a mascarponés krém felét, majd újabb eperszószba mártogatott babapiskóta következik, végül a krémmel zárjuk a rétegezést.

A tetejére ízlés szerint epreket teszünk (a közét én felvert habbal töltöttem ki. Természetesen szezonjában a tetejét csak eperrel is boríthatjuk!).

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk