Epres-tejszínhabos fánk

Epres-tejszínhabos fánk

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag mini képviselőfánk
  • 250 g friss eper
  • 200 ml cukrászhab
  • porcukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2-3 evőkanál eperszirup
  • vagy eperdzsem

Elkészítés:

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

Az eperből 4-5 db-ot félreteszünk, a többit kisebb darabokra vágjuk. A félretett epret hosszában vékonyan felszeleteljük, majd a karamellizált cukorban megforgatjuk.

A tejszínhabba beleforgatjuk az aprított epret és az eperszirupot.

A fánkok kalapját levágjuk, megtöltjük az epres tejszínhabbal. A hab tetejére rakjuk a karamellizált eper szeleteket, majd betakarjuk a kalappal. A kalapok tetejét meglocsoljuk epersziruppal és a karamellel.

Neked ajánljuk