Epres piskótarolád

Epres piskótarolád

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 egész tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg fehércsokoládé
  • 1,5 dl Hulala tejszín
  • 50 dkg eper

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral addig kevertem, míg könnyű, habos krémet kaptam. A lisztet és a kakaóport elkevertem, majd beleszitáltam a tojásmasszába, apránként, közben óvatosan beleforgattam egy habverővel.

Végül az olajat is belecsorgattam az edény oldalán, majd egy-két mozdulattal azt is belekevertem.

A legnagyobb sütőlemezt kibéleltem egy sütőpapírral, rásimítottam a masszát. 180 fokos sütőben sütöttem 8 percig. Amint kisült egy konyharuhára borítottam, lehúztam róla a papírt és azonnal feltekertem. Így hagytam, hogy kihűljön.

A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztottam, majd hagytam kicsit hűlni. A mascarpone-t kanalanként hozzákevertem, végül beleforgattam a felvert tejszínt is. Két evőkanálnyit félretettem a külsejéhez, a többihez hozzákevertem az apró kockára vágott epret. Néhány egész szem epret meghagytam, szintén a díszítéshez.

A kihűlt piskótát óvatosan kibontottam, megkentem a krémmel, visszatekertem. Külsejét vékonyan bekentem a félretett fehércsokis mascarpone-val, majd félbevágott eperszemekkel díszítettem.

Gőz felett megolvasztottam egy kevés csokoládét, adtam hozzá olajat, majd a piskótára csorgattam.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk