Epres krémes

Epres krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 400 ml meggle cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 40 dkg eper
  • Dr. Oetker express piros tortazselé
  • 3 dl víz

Elkészítés:

A 4 tojásfehérjét 4 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 4 evőkanál lisztet.

Ezeket óvatosan összedolgozzuk, a masszát csatos (szögletes) formába öntjük, majd előmelegített sütőbe helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet

A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A tejszínhabot ráhalmozzuk a piskótára, majd a tetejére félbevágott epret helyezünk.

A tortazselét meleg vízben feloldjuk, a gyümölcsökre öntjük és hagyjuk megdermedni.

A receptet nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk