Epres-krémes kocka

Epres-krémes kocka

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 40 dkg eper

Elkészítés:

A leveles tésztát 6 egyforma darabra vágjuk. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel körbevágjuk a tésztát (vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!).

Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb tesszük a tésztákat, majd mindegyik közepét villával néhány helyen megböködjük. Előmelegített forró sütőbe tesszük, majd szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)

A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük, mielőtt megtöltenénk a krémmel. (Amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan lenyomjuk.)

A mascarponét jó krémesre keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.

A teljesen kihűlt tésztákba belekanalazzuk a mascarponés krémet, majd kirakjuk a tetejét félbevágott eperszemekkel. A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.

Neked ajánljuk