Epres csoda

Epres csoda

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • *

az epres réteghez:

  • 1 l eper ízű rostoslé
  • 3 csomag eperízű pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • *

a tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • vajas keksz
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • *

a díszítéshez:

  • eper
  • tejszínhab

(Tepsi mérete: 31×37 cm)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval és a kétféle cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat egyesével a fehérjéhez dolgozzuk, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet, és lazán beleforgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, kihűtjük és visszatesszük a tepsibe.

A pudingporokból a cukorral és a rostoslével sűrű „pudingot” főzünk. Gyakori kevergetéssel langyosra hűtjük, és a piskótára simítjuk.

A habtejszínt a vaníliáscukorral felverjük, majd óvatosan befedjük vele az epres réteget.

A kekszek alját megkenjük eperlekvárral és lekváros felükkel lefelé a tejszínre sorakoztatjuk őket.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a kekszekre simítjuk. Tejszínnel, eperrel díszíthetjük.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek