Epres crumble (morzsasüti)

Epres crumble (morzsasüti)

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 450 g friss eper
  • 2 evőkanál cukor

A morzsához:

  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál mandula
  • 6 dkg sótlan vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

A tálaláshoz:

  • vanília puding, fagyi vagy tejszínhab

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, a kisebb szemeket félbe, a nagyobbakat negyedekre vágjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb. 16 x 26 cm-es kisebb tepsit vajjal kikenünk. (Természetesen több kisebb formában is készíthetjük ezt a finom édességet.)

A tepsibe tesszük az epret és a 2 evőkanál cukrot és óvatos mozdulatokkal összerázzuk.

A morzsa alapanyagait a mandula kivételével egy tálban az ujjunkkal addig keverjük, morzsolgatjuk, amíg olyan állagú nem lesz, mint a zsemlemorzsa. Belekeverjük a mandulát is és egyenletesen elosztjuk a gyümölcs tetején.

Előmelegített sütőbe toljuk és fólia alatt 15 percig sütjük, majd a fóliát levéve még további 5-10 percre a sütőbe tesszük (a sütő erősségétől függően), hogy a morzsa ropogós arany színűre süljön a tetején.

Vanília pudinggal vagy vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Természetesen variálható a morzsa, gazdagítható dióval, mogyoróval, fahéjjal, a gyümölcs is keverhető, dúsítható mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, rummal.

Neked ajánljuk