Eperszószos vaddisznósült

Eperszószos vaddisznósült

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 vaddisznócomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • vad fűszerkeverék
  • bors
  • zsír

Elkészítés:

Zsírozott tepsibe helyezem a húst, fűszerezem sóval, borssal és vadfűszerrel. Sütöm egy órán át: fél óra után rászórom a szeletelt epret és aláöntöm a tejszínt, majd még fél órára visszatolom.

A krumplit megmossuk, héjában feltesszük sós vízbe főni. A megfőtt krumplit kockákra vágjuk, és az apróra vágott petrezselymet a pecsenye zsiradékával óvatosan összekeverjük.

A mosott krumplit héjával felteszem főni. Ha kész, felkockázom és összekeverem a petrezselyemmel, majd a penyenye zsírjával összedolgozom.

Neked ajánljuk