Emeletes Bounty-torta

Emeletes Bounty-torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 9 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 2,5 dkg kókuszreszelék
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 1 l tejszín
  • 2,5 dl tej

A díszítéshez:

  • 5 dkg tortabevonó
  • 1 tk. margarin

Elkészítés:

A piskótához a csipet sóval felvert fehérjéhez, cukrot, majd egyenként tojássárgákat adagolok.

A kókuszos liszttel keverem, és tortaformába simítva, 160-180 fokon készre sütöm.

A töltelékhez a kókuszreszeléket tejjel felfőzöm.

A tejszín negyedét félrerakom, a többit felverem, és a kihűlt masszához forgatom, porcukorral együtt.

A piskótát 3 lapra szelem, megtöltöm a krémmel, külsejét is bevonva.

Díszítésnek 1/2 dl tejszínt, tortabevonót, margarint olvasztok össze gőz felett, és bevonom a torta tetejét.

A maradék felvert tejszínnel díszítem, kedvem szerint, és hűtőben hagyom állni.

Neked ajánljuk