Egzotikus csirkemell Tündi módra

Egzotikus csirkemell Tündi módra

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 doboz paradicsom püré (1 doboz 150-os)
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 2 kávéskanál curry por
  • 4 evőkanál méz
  • só (ízlés szerint)
  • étolaj (a hagyma dinszteléshez + 3 evőkanál)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 gerezd összezúzott fokhagyma
  • 4 kávéskanál gyömbérpor
  • 1 kávéskanál csípős paprika őrlemény
  • 2 csokor friss petrezselyem, apróra vágva

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, utána jól megmossuk és besózzuk, majd jól átforgatjuk, hogy a só a húst mindenhol érje. Így kb. 20 percig állni hagyjuk a sóban.

Utána kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, majd beletesszük a csirkemellet és gyakran kevergetve először fehéredésig főzzük, majd utána még kb. 40 percig (amíg megpuhul).

Közben elkészítjük a paradicsomos masszát, amivel a végén leöntjük. Ehhez egy mély tálba beletesszük a paradicsom pürét, a 3 evőkanál olajat, sót (ízlés szerint), a mézet, a curry port, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a csípős port és az egészet jól összekeverjük.

Közben megnézzük, hogy meg puhult-e a hús, ha puha, akkor leöntjük a paradicsomos masszával és jól összekeverjük. Hagyjuk, hogy még egyet-kettőt rottyanjon, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, összekeverjük és máris félre tesszük a tűzhelyről, mert elkészült. Köretként rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk