Egyszerű nutellás kocka

Egyszerű nutellás kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 4 evőkanál meleg víz
  • evőkanál olaj
  • *
  • a krémhez:
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 l tej
  • 6 evőkanál cukor vagy ízlés szerint
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 4 evőkanál Nutella
  • *
  • a tetejére:
  • tortadara

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd a meleg vizet és az olajat fokozatosan hozzákeverjük. Ezután beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, jól összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm-es tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A kész piskótát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingporból a tejjel és cukorral pudigot főzünk. A tűzről levéve folpackkal lefedve kihűtjük.

A vajat vagy margarint habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Ha már egynemű, a 4 evőkanál Nutellát hozzáadva még tovább keverjük.

A piskótát két lapba vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém 2/3-át, ráhelyezzük a másik lapot, és a maradék krémet elsimítjuk a tetején. Tortadarával megszórjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk