Egyszerű karalábéfőzelék húsgombóccal

Egyszerű karalábéfőzelék húsgombóccal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 70 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 marék rizs
  • 2 db tojás
  • 2 ek. liszt
  • tejföl
  • petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A megpucolt karalábét lereszelem, a vöröshagymát és petrezselyemzöldet felaprítom.

Olajon dinsztelem a hagymát, majd mehet rá a karalábé, petrezselyem és kis vízzel felöntve puhára főzöm, ételízesítővel, sóval, borssal ízesítve.

A darált húst ízesítem, kedvem szerint és rizzsel, tojásokkal összegyúrom.

Gombócokat formázok belőle és megfőzöm vízben, a főzőlevébe, pedig mehet a karalábé.

A rántáshoz lisztet pirítok világosra, majd pirospaprikával hintem és tejföllel keverem.

A karalábés levet berántom vele, kikeverem és pár perc alatt sűrűre főzöm.

A gombócokkal együtt tálalom a főzeléket.

Neked ajánljuk