Egyszerű és finom csokoládétorta

Egyszerű és finom csokoládétorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A süteményhez:

  • 1 tk. étolaj a tepsi kikenéshez
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 12 dkg margarin
  • 3 ek. tej
  • 1 ek. porcukor a díszítéshez

A töltelékhez:

  • 1,5 dl sűrű tejszín
  • málnadzsem

Elkészítés:

180 °C-ra előmelegítem a sütőt. Kiolajozom, majd kilisztezem a 2 darab 20 cm átmérőjű lapos tortaformát.

Egy edénybe szitálom össze a lisztet, a sütőport, valamint a kakaóport.

Adok hozzá cukrot, a lágyan felvert tojást, a margarint, valamint a tejet. Addig keverem, míg lágy és egynemű masszát nem kapok.

Egy nagy fémkanállal elosztom a masszát a 2 forma között, majd elegyengetem a tészta tetejét. 25 percig sütöm, míg a sütemény teteje ruganyos nem lesz és meg nem szilárdul. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a torták megsültek-e.

Ha kész, hagyom a tortákat 10 percig a formákban hűlni. Egy kést húzok végig a torták oldalán, hogy könnyebb legyen kivenni őket a formából. A forma tetejére teszek egy tányért, majd átfordítom, hogy kijöjjön a torta. Rendes oldalukkal lefelé hagyom őket a tortarácson kihűlni.

A töltelékhez felverem lágyan a tejszín.

Az egyik tortalapot megkenem málnadzsemmel, majd tejszínnel. Majd a tetejére a másik réteg tortalapot teszem és megfordítom.

Közvetlenül tálalás előtt a porcukrot a szitába teszem, és megszórom vele a tortát.

Neked ajánljuk