Edit almás pitéje

Edit almás pitéje

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. tejföl a tészta összeállításához

A töltelékhez:

  • 1,5 kg reszelt, párolt alma
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg darált dió

Elkészítés:

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd kihűtjük.

A tésztát 2 cipóra osztotjuk, 1/3 rész a rács, 2/3 rész a tepsi aljába fektetve. A nagyobbik kisodort lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk darát dióval, majd rászórjuk a reszelt, párolt almát, a levéből kifacsarjuk. A maradék tésztából rácsokat sodrunk, és az almát befedjük. 1 db tojássárgáját 1 mokkáskanál tejjel felverünk, pici cukrot is teszünk hozzá. A tésztát lekenjük vele.

200 fokon aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk