Édes diós stangli

Édes diós stangli

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg dió
  • 4 tojásfehérje
  • 36 dkg cukor

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 27 dkg cukor
  • citromlé

Elkészítés:

A 40 dkg diót ledaráljuk, 10 dkg-ot pedig késsel apróra vágunk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz.

A 4 tojásfehérjét 36 dkg cukorral gőz felett felverjük kemény habbá. A habhoz keverjük a diót, míg egybe áll az alapanyag. Ezt 3 részre osztjuk.

Deszkán kinyújtjuk a tésztát, és rudakat formázzunk is. Ezeket tepsire tesszük, megszárítjuk.

3 tojásfehérjéből és 27 dkg cukorbólkeményre verjük pár csepp citromlével. A habot tortadíszítőbe tesszük, és a rudak tetejét díszítjük vele, majd sütőben kiszárítjuk a habot is.

Hasonló receptek