Eclair fánk

Eclair fánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 100 ml víz
  • 100 g liszt
  • 3 db tojás csokoládé

a tetejére:

  • olvasztott csokoládé
  • (mindenki ízlés szerint azzal tölti meg, amivel szeretné)

Elkészítés:

A tésztához egy lábasban összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is. A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól.

200 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a fánkokat, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki.

Ezután a fánkokat félbevágjuk, megtöltjük őket tetszőlegesen krémmel és a tetejüket lekenjük csokoládéval.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk