Duplán citromos sütemény

Duplán citromos sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
  • 8 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg finomliszt

A tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál finomliszt

A mázhoz:

  • 4 tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
  • 8 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg finomliszt
  • 2 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral elkeverjük. A megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, kifacsarjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a citromos masszába forgatjuk.

Margarinnal kikenünk egy tepsit. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben 180 fokon, kb. 25 percig sütjük.

Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk.

Neked ajánljuk