Duplacsokis fánkocskák

Duplacsokis fánkocskák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 dkg vaj
  • 1 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 1 bögre víz

A csokis-likőrös töltelékhez:

  • 5 dkg darabolt étcsokoládé
  • 1/2 bögre cukor
  • 3 tojássárga
  • 1 bögre tej
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. narancslikőr

A bevonáshoz:

  • 17 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:

Tésztához felforralom a vizet a vajjal, majd lisztet keverek bele és főzöm tovább állandó kavargatás mellett, simára, aztán tűzről levéve beleütöm egyenként a tojásokat és beledolgozom.Sütőpapírral borított tepsibe belerakom kanállal szaggatva a masszát.10 percig sütöm 200 fokon, majd a következő 10 percben 180 fokon.Míg meleg, lyukat fúrok a közepükbe.

Tölteléknek tojássárgát verek fel cukorral.Lisztet szórok hozzá és összedolgozom.Tejet csokoládéval, kis likőrrel kevergetek, közepes lángon, simára.Tűzről levéve a tojássárgás masszához keverem.Visszarakom és közepes lángon besűrítem, ha kész hagyom hűlni.A tölteléket nyomózsákba betöltve a fánkocskák közepébe juttatom és tetejüket olvasztott csokiba mártom.

Neked ajánljuk