Dunai halászlé

Dunai halászlé

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az alaplé:

  • 1 kg apró hal
  • 1 kg hagyma

A halászléhez:

  • 15 dkg házi őrölt paprika
  • hosszú metélt
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • 1,5 kg ponty

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük meg az alapléhez az apró halat és a hagymát!

Filézzük ki az apró halakat, zúzzuk össze, majd tegyük vissza a hagymához!

Adjuk hozzá a pirospaprika egy részét, öntsük fel vízzel, majd hagyjuk a sóban állni a halszeleteket! Rakjuk hozzá a bort és a paradicsomot is! Szórjuk meg még kis paprikával!

Tegyük bele a halszeleteket! 10 perc múlva kész. Hosszú metélttel tálaljuk.

Hasonló receptek