Drakula süti

Drakula süti

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 330 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 60 g szoba hőmérsékletű vaj
  • 150 g cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g tejföl
  • a tölteléknek
  • málna lekvár

Elkészítés:

Egy keverőtálba kimérejük a vajat, a cukrot, a tojást, a vanília kivonatot és a tejfölt. Egy robotgép segítségével szép simára kikeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A robotgép segítségével szépen elvegyítjük a száraz és a nedves hozzávalókat. Az így kapott tésztát sütőpapírba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. (minimum 4 órát a hűtőben kell lennie!).

A tésztát egy meglisztezett deszkára tesszük (ha a tésztánk még nagyon ragacsos, akkor gyúrjunk hozzá még egy kevés lisztet), majd szép vékonyra kinyújtjuk, és 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Lekvárral összetapasztunk két karikát, majd 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőlük, ezáltal jól lezárjuk a süteményt, így a lekvár nem fog kisülni belőle.

Porcukorral meghintjük a sütik tetejét, majd egy fogpiszkáló segítségével elkészítjük Drakula fogának a nyomait.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. Amikor a sütik kihűltek, a fogpiszkáló segítségével „vércseppeket” készítünk a fognyomok mellé.

Neked ajánljuk