Dobos kocka

Dobos kocka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A fehér tésztához:

  • 17,5 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1,75 dl olaj
  • 1,75 dl tej
  • 1/2 tasak sütőpor
  • citromlé

A kakaós tésztához:

  • 17,5 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl tej
  • 2 ek. ét kakaó
  • 1/2 tasak sütőpor
  • citromlé

A krémhez:

  • 13 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dkg ét kakaópor

Valamint:

  • 20 dkg cukor

Elkészítés:

Kissé összekeverem az olajat, tejet, 10 dkg cukrot, tojássárgát, robotgép magas fokozatán összedolgozom a kakaós-sütőporos liszttel.

A fehérjét felverem 4 dkg cukorral, pár csepp citromlével, csipet sóval és a masszába forgatom.

A sima tészát ugyanígy készítem el.

Sütőpapíros tepsibe felváltva beleadagolom a kétféle tésztát.

175 fokon sütöm 30 percet.

A tésztát konyharuha alatt hagyom hűlni és téglalapra szelem, a tetejéből fél centi lapot levágok, a többit 8 felé kockázom.

A kockák belsejét kiszedem, ahova a krém fog kerülni.

A krémhez a tojást, cukrokat összeolvasztom, kevergetve kihűtöm és vajjal keverem, robotgép segítségével.

A gőz fölött olvasztott csokit kakaóval vegyítem és a krémhez adom, hűtőben hűtöm.

Megtöltöm vele a kockákat, befedem a tésztalappal.

A karamellizált cukrot a tésztára simítom és felkockázom, a maradék krémmel díszítem.

Neked ajánljuk