Diplomata krémes

Diplomata krémes

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőanál kakaópor
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál kristálycukor

a krémhez:

  • 5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom reszelt héja és a leve
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag 50 dkg-os mirelit leveles tészta

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a sóval, cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet a kakaóport, sütőport összekeverjük, majd egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba forgatjuk.

Egy 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát beleöntjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20-22 perc alatt (tűpróba) megsütjük. A megsült piskótáról a sütőpapírt levesszük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztben elvágjuk, így két lapunk lesz.

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majd egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk. (Egy kicsit hosszabbra ,szélesebbre, mint a tepsink.) Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára, a tésztát rátesszük, villával megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

A krémhez a pudingporokat a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük, és apránként a pudingos krémbe keverjük, a citrom reszelt héjával, levével jól kihabosítjuk.

Összeállítjuk a süteményt: Alulra kerül az első leveles tésztalap, erre krém, majd barna piskóta, krém, ismét barna piskóta, krém, végül a másik leveles tésztalap.

(Én egy tálcával befedtem, és a jó vastag húsvágó deszkámat tettem rá.)

Hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral, és fűrészes késsel felszeleteljük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek