Diótorta gránátalmahabbal

Diótorta gránátalmahabbal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált dió

a gránátalmahabhoz:

  • 3 dl édesített növényi habtejszín
  • 3 evőkanál vaníliás porcukor
  • 0,5 dl gránátalmaszörp
  • 1 friss gránátalma

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a növényi habtejszínt lehűtjük, a gránátalmát alaposan megmossuk, leszárítjuk. A tojássár gákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a darált diót. A kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

25 centi átmérőjű kerek szilikonformába öntjük, elsimítjuk és 180 C-fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás porcukrot, a gránátalmaszörpöt, és összekeverjük.

A diós piskótalapot félbevágjuk, megkenjük a krém felével, rátesszük a tetejét, és ráhúzunk egy fém tortagyűrűt. A torta tetejére szedjük a maradék krémet, evőkanállal hullámosan elsimítjuk, hűtőben lehűtjük.

Forró vízbe mártott késsel a torta szélét a forma mellett körbevágjuk, levesszük a formát, és a torta tetejét fél szeletekre vágott gránátalmával vagy csak a magjaival megszórva díszítjük.

Neked ajánljuk