Diós-szilvás rétes

Diós-szilvás rétes

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • Fagyasztott réteslapok

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál tejföl
  • 20 dkg fagyasztott szilva
  • meggylé
  • reszelt narancshéj
  • fahéj

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, és annyi meggylevet öntünk bele, hogy könnyű állaga legyen.

Két réteslapot használunk egy-egy rúd réteshez. A lapokat megolajozzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Óvatosan eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük.

A tészta végeit behajtjuk, és a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk