Diós sajttorta

Diós sajttorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 dkg durvára darált dió
  • 5 dkg barna cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 9 dkg vaj

A krémhez:

  • őrölt fahéj
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 7 dkg barna cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 1 narancs reszelt héja és leve

A tetejére:

  • 5 dkg fehércsoki
  • tejszín
  • 8 dkg étcsoki
  • kandírozott mogyoró

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Keverjük össze a vajat a többi hozzávalóval! Tegyük sütőpapírral bélelt 22cm-es tortaformába! Terítsük szét! Süssük elő 12 percet 180 fokra előmelegített sütőben!

Krém:

Keverjük össze géppel a cukrot, a tojásokat és a vajat! Adjuk hozzá a mascarponét, a pudingport és a tejfölt! Keverjük össze megint, majd rakjuk bele a fahéjat, a diót, a narancslevet és a reszelt narancshéjat!

Raktjuk rá a krémet az elősütött tésztára! Süssük még 1 órát 175 fokon!

tegyük hideg helyre, majd szeleteljük fel, amint kihűlt!

Díszítsük a tetejét a csokikkal!

Hasonló receptek