Diós rizzsel töltött káposzta

Diós rizzsel töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 8 nagy kelkáposztalevél
  • 10 dkg dióbél
  • 1 csokor kapor
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • *

az öntethez:

  • 8 nagy kelkáposztalevél
  • 10 dkg dióbél
  • 1 csokor kapor
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • *
  • 1 nagy doboz tejföl vagy görög joghurt
  • fél citrom leve
  • 1 kis gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A kelkáposztaleveleket megmossuk és párolóban kb. 10 percig pároljuk (az idő függ a levelek nagyságától). Fontos, hogy szépen hajthatók legyenek, de ne puhuljanak meg nagyon. A diót forró vízzel leöntjük és 10 percig ázni hagyjuk. Leszűrjük, majd apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk.

A rizst forrásban lévő bő, enyhén sós vízben enyhén roppanósra főzzük. A főzési idő a csomagoláson általában megtalálható, ennél 2 perccel rövidebb ideig főzzük, majd a rizst leszűrjük.

A diót serpenyőben, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, a citrom levét, a kaprot, megsózzuk, megborsozzuk, jól átforgatjuk. A kelkáposztaleveleket megtöltjük a diós-rizses töltelékkel és párolóban 10-15 perc alatt készre pároljuk.

Az öntethez a tejfölt összekeverjük a fél citrom levével, enyhén megsózzuk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, és az öntethez adjuk. Tálalásnál 2-2 töltött kelkáposztát tálra helyezzünk és meglocsoljuk az öntettel.

Tipp: Ha nincs párolónk, használjunk fém párolóbetét vagy nagyon kevés vízben, készítsük el a tekercseket.

Hasonló receptek