Diós-lekváros almatorta

Diós-lekváros almatorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg alma
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 marék kandírozott narancshéj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • csipet só

Valamint:

  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 3 ek. sárgabaracklekvár
  • 1 ek. rum

Elkészítés:

A hámozott almákat felszeletelem, magházát kivágva és citromlével locsolom, fahéjjal szórom.

A vajat, cukrokat, tojássárgákat egyenként, reszelt citromhéjat és a narancshéjat kikeverem, a sütőporos liszttel összedolgozom, végül csipet sóval felvert fehérjehabot forgatok hozzá.

Kikent, lisztezett tortaformába simítom és kirakom az almaszeletekkel.

Dióval, rumos lekvárral vonom be a tetejét és 180 fokon sütöm 45-50 percet.

Neked ajánljuk