Diós krémes

Diós krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor

Valamint:

  • 1 dl tej
  • háztartási keksz
  • csokidara
  • csokireszelék

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, majd lazán belekeverjük a liszt, sütőpor és dió keverékét. Kikent tepsiben, előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig sütjük.

A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd a tejben a vaníliás pudingporral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal. Elfelezzük, egyik feléhez 3 kanál keserű kakaóport keverünk.

A kihűlt diós tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk a tejbe mártott kekszekkel. Erre jön a kakaós krém és a csokireszelék.

Neked ajánljuk