Diós-krémes

Diós-krémes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 16 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojássárga
  • 3 ek. víz

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 ek. kakaópor
  • 1 tasak sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tészta alapanyagait alaposan összedolgozom és 3-4 órát hűtöm a hűtőben. 2 cipót formázok belőle és mindkettőt kinyújtom, az egyiket tepsi hátán sütöm, másikat tepsibe helyezem, de ezt nem sütöm.

A tölteléknek tojássárgát és cukrot keverek ki, majd darált diót, sütőport és kakaóport szórok bele, átkeverem és felvert tojásfehérjét forgatok hozzá. Ezek után a nyers tésztára öntöm és így sütöm meg.

A krémhez felfőzöm a pudingporokat tejben és hagyom kihűlni. Kikeverem a margarint cukorral utána hozzáadom a pudinghoz. Rásimítom a tészta tetejére és a megsütött lappal fedem le.

Neked ajánljuk