Diós-krémes torta

Diós-krémes torta

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 8 tojás
  • 1 dl szirup
  • citromhéj
  • 1 dl rum

A krémhez:

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • rum
  • 10 dkg dió

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral, a citromhéjjal és a dióval! Forgassuk bele a felvert tojásfehérjéket! Süssük meg a tésztát 50 perc alatt előmelegített sütőben! Hagyjuk a formában a tésztát! Locsoljuk meg a rum-szirup keverékkel! Hagyjuk állni 1 napot!

Krém:

Keverjük el a tojássárgákat a porcukorral, kis vízzel és a kakaóval! Főzzük sűrűre, majd keverjük bele a vajat! Hűtsük ki folyamatos keverés mellett! Díszítsük dióval!

Neked ajánljuk