Diós kosárkák

Diós kosárkák

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • *

a töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg savanykás lekvár
  • *

a tetejére:

  • 40 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • *
  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg savanykás lekvár
  • *
  • csokoládé vagy porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük. Minden tésztára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.

A töltelékhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.

A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és olvasztott csokoládét, esetleg porcukrot teszünk a tetejükre.

Nagyon finom!

Neked ajánljuk