Diós kocka

Diós kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 4-5 evőkanál tej

a töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 kávéskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.

A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós krémbe forgatjuk.

A tésztát kettéosztjuk és két 25*30 cm-es tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyik lapot vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal. 180 fokra melegített sütőben tesszük és megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült-e).

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk