Diós kéregben sült szűzpecsenye

Diós kéregben sült szűzpecsenye

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg dúrvára vágott dió
  • 4 szelet toastkenyér
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

A körethez:

  • 4 adag burgonyapüré
  • 20 dkg főtt brokkoli
  • 2 db alma
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg szilva
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, hártyáit eltávolítjuk és felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, és 2 perc alatt forró olajon, mindkét oldalát megsütjük, majd a serpenyőből kivesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz kevés vizet öntünk, összeforraljuk, és a tálaláskor meglocsoljuk vele a húsokat.

A diót kicsit megpörköljük, összekeverjük a héjnélküli, apró kockákra vágott kenyérrel, sóval, borssal, tejszínnel, szerecsendióval. Ezt a keveréket elosztjuk a húsok tetején, majd előmelegített grill fokozatra állított sütőbe téve (nem legfelül!) megpirítjuk.

A körethez vajon megsütjük a cikkekre vágott, kimagozott, megmosott almát, mellé tesszük a felezett vagy cikkezett szilvát is. (Ha nincs friss, lehet beletenni vörösborban áztatott aszalt szilvát is.) Amikor megpuhult az alma, félretesszük. A brokkoli-rózsákat vajon sóval, borssal összeforgatjuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a burgonyapürét, mellé a brokkolit és a párolt gyümölcsöket (levükkel együtt), és rá a diós hússzeleteket, amiket meglocsolunk saját szaftjukkal.

Neked ajánljuk