Diós-kávés szelet

Diós-kávés szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás sárgája
  • 12 ek. porcukor
  • 6 ek. forró víz
  • 6 ek. liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojás kemény habja

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl forró feketekávé

A tetejére:

  • kakaópor
  • mazsola

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jól kikevertem, belekevertem a darált diót is és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgattam a habbá vert tojásfehérjét.

Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és előmelegített sütőben kisütöttem.

A kávés krémhez a vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját a forró feketekávéval simára kikevertem. Egészen addig kevertem, amíg a vaj fel nem vette a kávét.

Megvártam, amíg a tészta teljesen kihűlt, majd rákentem a kávés krémet. A tetejét kakaóporral majd mazsolával díszítettem.

Neked ajánljuk