Diós-kávés piskótatekercs (cukormentes és teljes kiőrlésű változat)

Diós-kávés piskótatekercs (cukormentes és teljes kiőrlésű változat)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 16 dkg xilit vagy kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 4 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 friss adag kávé
  • édesítő vagy cukor (ízlés szerint)
  • 14 dkg darált dió
  • 1 dl cukormentes vagy sima habtejszín
  • 10 dkg cukormentes vagy sima étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját édesítővel vagy cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a vizet is. A fehérjét habbá verjük. A habból egy habkártyányit a sárgájához adunk és alaposan összekeverjük, majd ezt a fehérjébe öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan egyneművé dolgozzuk.

Egy nagy tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A mascarponét kikeverjük a dióval, édesítővel, kávéval, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot is. A piskótába töltjük a krémet, majd feltekerjük. Kívülről bevonjuk az olvasztott csokoládéval, hagyjuk állni pár órát a hűtőben, utána felszeleteljük.

A receptet Meszjár Liza küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek