Diós házikalács

Diós házikalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojássárga
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • darált dió
  • lekvár
  • tej

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztőt fél dl tejben, cukorral.Ha már felfutott beleöntöm a lisztbe és 2 tojássárgával és 1 tojásfehérjével, 1 kanál porcukorral és kis sóval, illetve valamennyi tejjel, hogy puha legyen alaposan összedolgozom.Pluszban beledolgozok 5 evőkanálnyi olvasztott vajat.Hagyjuk megkelni nagyjából kétszeresére.A tésztát átgyúrom és félbevágom, cipókat formálok belőle és kisodrom.Megkenem lekvárral és meghintem cukrozott darált dióval,utána pedig feltekerem.Ráteszem a tekercseket sütőpapírral kibélelt sütőlemezre és megsütjük sütőben.

Neked ajánljuk