Diós házi marlenka

Diós házi marlenka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

kb. 10 szelethez:

a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • *

a krémhez:

  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál daráltdió
  • 1-2 evőkanál rum
  • 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
  • 25 dkg margarin
  • *

a tetejére:

  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • *
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál daráltdió
  • 1-2 evőkanál rum
  • 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
  • 25 dkg margarin
  • *
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a sütőport tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mézet és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként egy közepes tepsi hátán kisütjük.

A krémhez a pudingport, a vaníliás cukrot és a lisztet kevés tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet és sűrű krémet főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a darált diót és a rumot. A porcukrot alaposan kikeverjük a margarinnal, a pudinghoz adjuk és alaposan eldolgozzuk vele.

Minden lapot megkenjük krémmel és egymásra fektetjük. A tetejére megolvasztjuk a csokoládét, a süteményre csorgatjuk, vagy egyszerűen ráreszeljük. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeletelhetjük.

Hasonló receptek