Diós csokoládékocka

Diós csokoládékocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 12 dkg dió
  • 1 dl tej
  • 1 ek keserű kakaó
  • 1/2 tasak sütőpor

Valamint:

  • 1/2 üveg savanykás lekvár

A diós krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek. rum
  • 1 tasak vaníliás cukor

A kakaós krémhez:

  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 ek. kakaó

A csokimázhoz:

  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 7 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztának a tojássárgát, vajjal, cukorral, kakaóporral keverem ki. Ehhez adok réteslisztet, sütőport, darált diót és a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral borított tepsibe simítva sütöm, 180 fokon, 15-20 percen át. Ha kész akkor lekvárral kenem.

A diós krémhez darált diót, porcukrot, vaníliás cukrot, rumot elegyítek össze és rákenem a tésztára.

A kakaós krémhez is csak össze kell keverni az alapanyagokat, majd ez kerül a diós töltelékre.

A csokimázhoz csokoládét olvasztok vajjal, gőz felett és ezzel borítom be a sütemény tetejét. Hűtőben hagyom 1-2 órát dermedni.

Neked ajánljuk