Diós csoda

Diós csoda

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • fél teáskanál reszelt narancshéj
  • fél narancs leve
  • 50 ml tej
  • *

a töltelékhez:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • fél tasak sütőpor
  • *

a tetejére:

  • 16 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek